Piramidele din Egipt si cele 7 minuni ale lumii


          Se vorbeste multe despre piramidele egiptene - edificii construite in antichitate. Nu mi se pare greu de inteles posibilitatea construirii unor ziduri gigantice simple deoarece au forma piramidala cu varful in sus deci nu este invinsa in mod stiintific gravitatia.
Oamenii din antichitate erau atat de inapoiati din punct de vedere al civilizatiei incat erau de acord cu mai marii lor sa construiasca edificii ā€œsimple gravitationalā€ deasupra mormintelor acestora. Cu ce scop ? e ce au vrut faraonii sa se construiasca aceste piramide din piatra ? Pentru a impresiona civilizatiile viitoare evoluate, mai exact pentru a se da mari !
Deci constructiile proaste si fara sens construite de civilizatii extrem de inapoiate reusesc sa dea bataie de cap oamenilor de stiinta de acum care sunt capabili sa proiecteze edificii mult mai ā€œinteligenteā€ si mai complexe din punct de vedere gravitational ( de exemplu zgarie norii din New York si Sidney ). Mai mult ceea ce au construit niste oameni inapoiati care nu stiau decat sa se foloseasca de bratele puternice si spinare, a influentat atat de mult civilizatiile contemporane astfel incat noi le pastram in perfecta stare. Ele ar fi trebuit distruse mai de mult folosindu-ne ( pentru a ne da mari ! ) bombe atomice si armament nuclear. Ca sa nu mai zicem ca actualmente exista oameni care strabat mii de kilometri pentru a vedea piramidele ! Ce e mai frumos, o piramida sau un zgarie-nori ? In locul piramidelor s-ar fi putut construi ceva mai inteligent acum in zilele noastre.
Ce sunt cele sapte minuni ale lumii ? Niste creatii ale trecutului pre sau protoistoric construite cu scopul de a impresiona inteligenta viitoruluiā€¦

Dan Mihaiu, 1999
 
 

eXTReMe Tracker
© 1999 - 2022 (site) © 1999 - 2022 (pagina) Dan Mihaiu, Europa, Romania
Privacy policy   Main site