Disparitia speciei umane


Apocalipsa
Prin disparitia acestei specii putem intelege doua fenomene: disparitia pamantenilor din lumea fizica sau disparitia tuturor formelor de viata biologice rationale din Univers. Aceasta inseamna si disparitia extraterestrilor.In teoriile expuse de crestinii pamanteni (si nu numai crestini,adica si adeptii religiei mozaice), in special cei ce au fost informati direct de Dumnezeu, sfarsitul lumii ar insemna disparitia lumii fizice adica a universului evoluat din Big-Bang.

Teoriile strict stiintifice nu pot explica riguros disparitia lumii fizice conform principiilor naturale valabile numai in Universul evoluat din Big-Bang. Dar daca ne intoarcem in urma, inainte de aparitia Big-Bang-ului atunci explicatia e simpla: lumea nefizica definita de crestini "Imparatia Cerurilor", creatoare a Big-Bang-ului, poate executa usor disparitia lui. Pamnatenii au la dispozitie destule informatii despre apocalipsa. Ultima carte din Biblie descrie sfarsitul definitiv al lumii fizice. Pana la lansarea in executie a acestui final ireversibil va mai dura mult timp pentru noi pamantenii. Semnele prezise incep sa apara insa nu este prezis anul exact cand vor incepe evenimentele finale. In literatura ortodoxa se precizeaza ca stiinta si turismul sunt semne ale vremurilor de pe urma.Dar stiinta si tehnologia nu au ajuns in stadiul final de dezvoltare.

Cand vom ajunge in situatia de a depinde de tehnologia electronica de inalt nivel, atunci putem spune ca stiinta exista in formele cele mai avansate. Explicatii: prin procedeul de teleportare electronica fiintele umane sunt preluate in intregime de aparate create de om; ele fiind transformate in informatie transportata pe calea undelor electromagnetice, deci viata noastra va depinde atunci de siguranta aparatelor necesare teleportarii. Turismul va atinge cel mai inalt nivel de dezvoltare atunci cand vor exista turisti intergalactici, adica calatori stelari, sau turisti veniti din alta dimensiune temporala.Actualmente numai in filmele de gen Star Trek exista asemenea civilizatie si tehnologie. Cand vom ajunge la acest nivel atunci se pare ca se vor declansa evenimentele finale. In literatura crestina se precizeaza ca evenimentele finale vor incepe cu elemente simple: razboaie, epidemii, catastrofe naturale... Aceasta doar pe Terra. Vom intelege mai tarziu evenimentele ce pot fi posibile la nivel intergalactic.Pe langa evenimentele strict fizice vor exista si evenimente in Biosfera: in comunitatea umana vor aparea elemente periculoase, de exemplu Antihrist, sau elementul negativ; pregatirea pentru venirea lui au inceput, conform scrierilor din rugaciunea Talisman, in anul 1950 pe Terra - dar in umbra.In aceasta rugaciune apar niste idei care nu contrazic contactele directe cu extraterestrii dupa anul 1990: "Pe la sfarsitul veacului, la anul 1990, lumea va incepe a se schimba, apoi toti vor fi o turma si un pastor." Mentionez ca aceasta rugaciune de tip epistola nu a fost scrisa de pamanteni, fiind primita in anul 1538 direct din universul nefizic. Prin schimbarea lumii intelegem introducerea pe Terra a unui nou mod de viata legat de descoperirea Terrei de catre extraterestrii. Deci nu este exclusa existenta extraterestrilor. Existenta razboaielor inaintea sfarsitului lumii este prezisa de Sf. Cuvios Ioan Iacob de la Neamt:

"Razboaie mari infricosate
Se vor tine aproape lant
Dar mai grozav va fi ca toate
Al "celor sapte la Bizant".

Vor face "care zburatoare"
Iar coada lor de scorpion
Va face iarasi tulburare
Ca turnul de la Babilon.

Noroadele civilizate
Cand mai vartos vor progresa
Ca fiarele infometate
Cu dintii se vor sfasia.

Atunci va fi ca armatura
Balauri groaznici de metal
Imprastiind parjol din gura
Si fumuri cu venin mortal."(Graiuri profetice, Hrana Duhovniceasca, Editura Lumina din Lumina, Bucuresti, 1992)Pe Terra deja au existat razboaie dar nu cred ca acestea sunt cele ce prezic apropierea evenimentelor.Inca nu a fost razboi intre cele 7 puteri de pe Terra; la nivel universal se poate vorbi si de razboaie intergalactice care sunt mult mai distrugatoare decat cele de pe Terra."Coada de scorpion" din strofele de mai sus poate fi asemanata cu coada unei nave stelare (de exemplu nave de gen Entreprise !!!).Este cazul sa amintim de Flota Stelara, o forma superioara de dezvoltare economica, administrativa si politica a speciilor rationale din Univers.

Pentru ortodocsi si in general pentru crestini, semnul cel mai important al apropierii evenimentelor finale este moscheea lui Omar din Ierusalim.Cand se va distruge aceasta moschee si va incepe construirea unui "templu", atunci abia putem spune ca se apropie venirea elementului negativ opus crestinatatii.Dar cum orice om cunoaste moartea, si avand in vedere ca Ilie si Enoh nu au murit inca si neputand ramane definitiv in trup fizic ei vor cobora pe pamant pentru a lupta impotriva elementului negativ dar dupa 1260 de zile vor muri, vor invia dupa 35 de zile apoi vor merge din nou in lumea nefizica.

In Apocalipsa lui Ioan scrie ca atunci cand a trambitat al patrulea inger, au fost afectate grav soarele, stelele si luna deci e posibil un razboi intergalactic: extraterestrii nu le-ar fi greu sa distruga luna partial, analog si celelalte elemente cosmice; un razboi de inalta tehnologie.Se pare ca Terra va avea un statut aparte, deci creste probabilitatea ca extraterestrii sa fie "animale rationale" sau "exclusiv animale rationale".

Pana la venirea acestor momente dramatice pentru (unii) pamanteni mai pot exista sute sau chiar mii de ani (dar nu mai mult de 5000, pentru a putea fi definita notiunea de "aproape", amintita de Iisus).
Oamenii de stiinta privesc altfel sfarsitul lumii, mai exclusiv stiintific.Atunci cum se explica existenta lui Iisus pe Terra in urma cu 2000 de ani ?

Daca vom evolua la infinit progresand tehnologia informatiei vom ajunge sa transformam tot Universul in biti de informatie !!! - acesta poate fi un sfarsit de lume !!! Sau lumea computerelor ne va stapani noi devenind doar parti componente ale unei retele gigant.Daca vom cunoaste tehnologiile din Star Trek atunci viata noastra va putea fi schimbata radical; notiunea de planeta devine echivalenta cu cea de localitate.
Universul este o forma de existenta a dimensiunilor finite.Deci si timpul ar putea fi dimensiune finita.Dan Mihaiu, 1999

 
 

eXTReMe Tracker
© 1999 - 2022 (site) © 1999 - 2022 (pagina) Dan Mihaiu, Europa, Romania
Privacy policy   Main site