Religia si existenta extraterestrilor
Se spune ca Biblia este cea mai mare carte a fenomenelor OZN dar aceasta este o conceptie destul de gresita. Ce legatura exista intre puntile de legatura dintre proorocii Vechiului Testament si Dumnezeu si existenta mai multor planete populate in Universul evoluat din Big-Bang?. Este o diferenta totusi intre o astronava spatiala fizica si un tunel spiritual in lumea fizica asa cum a vazut Moise si ceilalti prooroci din Biblie. De fapt cuviosul Ioan Iacob de la Neamt nu neaga existenta lumilor extraterestre:

"Ai terminat cu mestesuguri
"Ispravile" de pe pamant
Si vrei sa mergi "in alta lume"
Sa pui acum asezamant."

(Himera omului modern, Hrana Duhovniceasca, Editura Lumina din Lumina, Bucuresti, 1992.)

dar nu face afirmatia ca ar exista si forme de viata extraterestra; din aceasta strofa care ii apartine reiese ca exista "alta lume" in care poate ajunge omul de pe Terra, dar nu si alte civilizatii. Sa nu uitam faptul ca poezia de mai sus a fost scrisa inainte de a se descoperi sutele de planete extrasolare.

Stim de asemenea ca diavolul, si ingerii iadului pot lua diferite forme, inclusiv forma de "oameni verzi" asa cum s-a popularizat ca ar arata formele de viata eventual inteligente de pe alte planete extrasolare. In acest context, orice contact cu asa-zisele forme de viata extraterestre nu mai au logica, ca nu sunt decat inselari ale diavolului. Desigur omul modern (in special ateu) nu accepta acest lucru, si considera ca e mai credibil ca aceste forme de viata sunt rationale, capabile de a crea si a lucra cu tehnologii decat sa fie forme organice diabolice.
Din punct de vedere religios, pot exista forme de viata pe alte planete, dar nu aseamanatoare omului, adica nu asemanatoare Lui Dumnezeu. Adica putem intalni bacterii, protozoare, patrupede, orice specie de animale, dar nici o forma de viata inteligenta rationala. Formele de viata rationale si inteligente le intalnim doar aici pe Pamant.

Asa se explica ca pana acum nici o civilizatie extraterestra nu a facut contact oficial cu noi. Pentru ca nu exista !
Daca ar exista macar sute de civilizatii extraterestre cu tehnologie avansata, ma refer la posibilitatea de zbor interstelar, sigur se gasea una sa faca contact cu noi in mod oficial.

Dan Mihaiu, 1999, decembrie 2013 
 

eXTReMe Tracker
© 1999 - 2022 (site) © 1999 - 2022 (pagina) Dan Mihaiu, Europa, Romania
Privacy policy   Main site